ProffsFyrverkerier

ProffsEtt professionellt arrangerat fyrverkeri är ett riktigt hantverk. Konsten att sammanställa olika effekter går tillbaka långt i tiden. Det är inte alltid fråga om hur mycket krut som brinner upp, utan på vilket sätt det sätts ihop. En bra fyrverkerishow skall sitta kvar i minnet på åskådaren länge.

Vid ett proffsfyrverkeri så använder vi oss nästan uteslutande av lösa bomber. Även om det då och då följer med automatiska tårtor vid en del mindre arrangemang.

Vi har bomber mellan 2 och 12 tum. Vi använder oss också av mines, kometer och fontäner. En del av dessa är anslutna i så kallade single lines. Detta skapar de solfjädereffekterna som du förmodligen känner igen. Många av dessa effekter fungerar som ”chaser” för de lösa bomberna som har sin huvudsakliga effekt högt upp på himlen.  Vi skjuter även till musik och då är det oftast frågan om lägre och snabbare effekter.

Vi skjuter våra fyrverkerier helt elektroniskt, digitalt och trådlöst. Vilket betyder att vi kan följa högsta säkerhet för åskådare och vår personal. Det finns även tillfällen då vi tänder på traditionellt sätt med tändrör direkt på stubinen. Elektronisk avfyrning ger dock en mer exakthet i showen.

Oftast behöver man flera olika tillstånd för dessa sammankomster. Vi hjälper naturligtvis till med att sy ihop helheten och löser alla nödvändiga detaljer inför arrangemanget.